V Račah načrtujejo dograditev vrtca

Občina Reče – Fram je objavila javno naročilo za rekonstrukcijo in dozidavo vrtca v Račah - Tako bodo povečali kapacitete vrtca za tri nove igralnice in sodobnejšo kuhinjo

Občinski svet v Račah je na tretji redni seji sprejel proračun v višini skoraj 10 milijonov evrov. Največja investicija bo izgradnja čistilne naprave, načrtujejo pa tudi obnovo cest, ureditev dodatnih prostorov v Osnovni šoli Rače ter dograditev vrtca Rače.

Predvidevajo nove 3 igralnice

Občina predvideva odstranitev krajnega zahodnega dela, kjer bodo pridobili prostor za umestitev novih igralnih in spremljevalnih površin. V prtličju načrtujejo tri nove igralnice, dvoje sanitarij, skupno garderobo, predprostor, hodnik in nov vhod z vetrolovom.

Projektna dokumentacije; VIR: Občina Rače – Fram

Na severni strani obstoječega vrtca bo locirana nova samostojna stavba z zunanjimi sanitarijami in skladiščem za zunanja igrala. V mansardi dozidave bo locirane prezračevalne naprave s klimatom. Povezava novega prizidka in obstoječega vrtca bo preko novih požarnih vrat.

Investicija v vrednosti 800.000 evrov

Tudi kuhinjo bodo posodobili in opremili za povečano število otrok. Iz trenutne kuhinje bodo odstranili predelne stene in del nosilnih sten, v obstoječih nosilnih stenah bodo novi nosilci. Kuhinjo bodo opremili tako, da bodo zmogli pripraviti obroke za povečano število otrok.

Kot je za naš portal povedal župan občine Rače-Fram Branko Ledinek predvidevajo za dozidavo vrtca in ureditev ter notranjo opremo 800.000 evrov. Javni razpis za izvajalca se zaključi 12. marca, dela pa naj bi zaključili v pol leta od podpisa pogodbe. Trenutno je v vrtcu 9 oddelkov dva sta locirana izven stavbe, vanje pa je vključenih 171 otrok.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW