Dokončna ukinitev vinjet na hitri cesti

 

Že v mesecu juliju je Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope ter mestni svetnik predstavil konkretne argumente, zakaj cesta H2 ne more biti kategorizirana kot hitra in posledično cestninska cesta. Gre za 7,2 km dolgo štiripasovnico, ki ob vzhodnem robu Maribora poteka od krožišča Pesnica na severni strani do priključka Maribor – vzhod na Ptujski cesti, kjer se naveže na regionalne ceste in preko njih na avtocesto A1.

Že v nekaj tednih je državna sekretarka na Ministrstvu za infrastrukturo pritrdila nanizanim argumentom. Po dobrem mesecu dni se je na cestninjenje na Hitri cesti skozi Maribor odzvala tudi pristojna ministrica, Alenka Bratušek, ki je na svojem Twiter in Facebook profilu zapisala: »Na podlagi strokovnih argumentov in dejstev sem se odločila, da bom vladi predlagala izvzem hitre ceste v Mariboru iz vinjetnega sistema in to še letos.«

S tem je po mnenju Stranke mladih – Zeleni Evrope tudi konkretizirala napoved, da bo možno najpozneje 1.1.2020 Hitro cesto uporabljati brez vinjete.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW