Dom Danice Vogrinec in javna dela

 

Država je letos za programe javnih del namenila 22,3 mio evrov, za mariborsko območje je leto namenjenih skoraj 3,8 mio evrov. Denar bo zadostoval za vključitev v program za predvidoma 748 brezposelnih oseb. Zanimanje za javna dela je bilo tudi letos veliko, na razpis pa so se prijavili, tako kot prejšnja leta tudi v Domu Danice Vogrinec.

Veliko prahu je po objavi razdelitve javnih del dvignila informacija, da je Dom pod gorco, ki je v 95% lasti mariborske občine, prejel tri delavce v javnih delih, na drugi strani pa Dom Danice Vogrinec, ki je v lasti države ni prejel niti enega.

Mariborski župan se je na včerajšnji tiskovni konferenci tudi odzval na očitke, da v Domu Danice Vogrinec Maribor letos niso upravičeni do zaposlenih preko javnih del.

V preteklih letih so zaposleni preko javnih del veliko pripomogli tudi k izvedbi vsakoletne Danice, ki brez njih in prostovoljnega dela ter odrekanja ostalih zaposlenih ne-bi bila takšna kakršno so Mariborčani vzljubili in vzeli za svojo. Letošnja Danica pa je žal pod velikim vprašajem.

Da bodo vedeli še drugi....

  • Če občina ne bo omogočila boma stopli skupaj in prostovoljno pomagali ….vsi za enega en za vse

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW