Dom Danice Vogrinec na robu zmožnosti

V enoti mariborskega Doma Danice Vogrinec na Taboru se je v skladu s pričakovanji glede širjenja okužbe z novim koronavirusom pojavilo dodatno število okuženih oseb.

Šest stanovalk, ki so jih ob zaznavi okužbe prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, se bo predvidoma v ponedeljek že vrnilo v dom, kjer je pripravljena rdeča cona za 16 stanovalcev. Peterica oskrbovancev se v tem delu že nahaja.
V domu so vse skupaj opravili okoli 200 testov pri stanovalcih, pa tudi pri vseh sto zaposlenih, zagotovo jih bodo čez nekaj dni morali ponoviti. 28 zaposlenih pa še naprej ostaja v karanteni in so tako odstranjeni iz delovnega procesa.

Direktor doma je danes govoril s predstavniki pristojnega ministrstva, kjer so pripravljeni pomagati, vendar se zaveda, da so razpoložljivi kadrovski resursi tako v Mariboru kot v Sloveniji zelo omejeni. S tem se je po njegovem mačehovski odnos do zaposlenih v zdravstvu in sociali dokončno razgalil.

V domu si nekaj pomoči obetajo od njihovih upokojenih sodelavcev, na četrtkovem sestanku štaba civilne zaščite pa se je po direktorjevih besedah našla tudi rešitev, po kateri bi lahko dobili pet ljudi.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW