Dom Danice Vogrinec najboljši dom starostnikov v Evropi

Evropska zveza za starejše je mariborskemu domu Danice Vogrinec podelila nagrado za najboljši dom starostnikov v Evropi. 

Kot so sporočili iz doma Danice Vogrinec takšno priznanje potrjuje njihovo praktično delo, ki presega klasično oskrbo starejših doma in v tujini. V domu je 450 zaposlenih, skrbijo pa za 809 stanovalcev v štirih enotah.

Nagrada, ki so jo prejeli v Pragi, je veliko priznanje mariborskemu domu Danice Vogrinec in celovitemu sistemu skrbi za starejše, ki presegajo zgolj klasične oblike skrbi za starejše – osnovno zdravstveno nego in oskrbo –, ampak so na področju inovativnih idej, ki jih je v tovrstnih domovih ogromno, dejansko izstopajoči v primerjavi z drugimi sistemi v Evropi.

“Naši znameniti rock koncerti Oma, deda Rock’n’roll, ki so postali tradicija in ki naše dedke in ome postavijo ob bok mladim, ki rušijo tabuje, do tega, da smo si upali narediti tekme z legendami NK Maribor, da hodimo kot navijaška skupina na tekme,« je poudaril direktor doma Danice Vogrinec Marko Slavič.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply