Dom za starostnike v Žabjaku

Ker želijo pospešiti postopke so na Ptuju sklicali izredno sejo mestnega sveta. Kot edino točko so uvrstili Dopolnjen osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za Žabjo vas.

Direktorica doma Jožica Šemnički pravi, da bo gradnja novega doma za starejše na Ptuju po predvidevanjih stala 14 milijonov evrov, polovico denarja bo zagotovil Dom upokojencev Ptuj, polovico pa bi lahko pridobili iz državnih sredstev.

V novem domu predvidevajo predvsem enoposteljen in dvoposteljne sobe. Z novimi kapacitetami bi razbremenili tudi trentuni dom upokojencev v središču Ptuja, kjer že dolgo ne morejo zadostiti ustreznim standardom.

Tako so ptujski svetniki potrdili spremembo, ki območje gospodarskih con spreminja v območje osrednjioh centralnih dejavnosti. Ker pri tem računajo tudi na državna sredstva, se s pridobitvijo gradbenega dovoljenja mudi.

Dokument je bil na seji mestnega sveta sprejet soglasno in praktično brez razprave. Po prvem branju sledi obdobje zbiranja mnenj. Z novim domom bi na Ptuju bistveno izboljšali bivanjski standard stanovalcev, ki zdaj na enoposteljno sobo čakajo tudi tri leta.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW