Dovoljenje za nadaljevanje tekmovanj v ekipnih športih

Vlada je na včerajšnji seji sklenila, da konec prihodnjega tedna sprosti večino športnih aktivnosti. Ob upoštevanju zdravstvenih priporočil bodo dovoljeni treningi in tudi rekreativna vadba v zaprtih prostorih. Športna tekmovanja na državni ravni bodo torej od 23. maja možna tudi v ekipnih športih je na Twitterju sporočil premier Janez Janša.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović se je na novico odzval z besedami, da je to “veliko olajšanje za nogomet in šport nasploh”. Prve tekme NZS, ki med ekipnimi športi pri nas edina še ni zaključila s tekmovanji na najvišji ravni, načrtuje v prvi polovici junija.

Za zdaj sicer prvoligaši nadaljujejo vadbo v prirejenih razmerah, medsebojni stiki so še vedno prepovedani, igranje nogometa pa je zaradi tega zelo omejeno. Po neuradnih informacijah bi nogometni klubi 18. maja končno dobili dovoljenje za izvajanje skupnih treningov.

Za ponoven začetek Prve lige Telekom Slovenije se najbolj verjeten datum zdi 6. junij, ko bo predvidoma potekal 26. prvenstveni krog. Po tem scenariju bi imeli klubi natanko tri tedne časa za pripravo nogometašev, kar je zelo malo, glede na to da bo urnik zgoščen, kot še nikoli doslej. Prvoligaši bi lahko odigrali tudi do kar tri tekme na teden in to vse do konca julija.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW