Ekološka akcija Drava 2020

V Vodnem stolpu je potekala konferenca pred izvedbo 28. Mednarodne Ekološke akcije Drava 2020 – NI NAM VSEENO, ki bo potekala v soboto 6.6.2020 na nabrežju reke Drave. Prireditev bo imela poudarek na Dravi in življenju z njo. Poglavitni cilj akcije pa je ozaveščanje in informiranje ljudi o dejstvih povezanih z reko, z možnostmi rekreacije na njej in preganjanju strahu pred reko.

Izbira datuma prireditve ni bila izbrana naključno. Vodja prireditve Vojo Eraković je podal svoje mnenje, glede stanja reke Drave
Predsednik Zveze Ribiških družin Maribor Bojan Javornik pa je opozoril na številne kršitve, ki se počno na reki. Ravnanje z ribami v reki Dravi je sicer nadpovprečno uspešno.

Prireditev pa bo imela tudi izobraževalni značaj, saj bodo povabljene številne skupine, organizacije in društva, med drugim tudi Pokrajinski muzej Maribor, ki bo takrat pridobil prav posebno najdbo iz reke Drave.
Tudi letos pa so vodilni uspeli povezati ekološke zanesenjake – potapljače ob reki Dravi navzgor in navzdol ter se hkrati dogovoriti, da se bodo istočasno v Dravo potopili še na Ptuju in v Varaždinu. Tako se bodo prek reke, ki je nekoč razdvajala, sedaj povezali.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW