Eksplozija v Mariboru

V Mariboru je pozno popoldne odjeknila huda eksplozija. Gasilci, reševalci in policija so nemudoma odhiteli na kraj dogodka v Ulici bratov Greif.

V stanovanjskem bloku na Ulici bratov Greifov 18 je nekaj po 15. uri odjeknila eksplozija. Po prvi, neuradni oceni gasilcev, je eksplodiral zemeljski plin.
OKC PU Maribor je bil o eksploziji obveščen ob 15.24. “Na kraj so bili napoteni policisti in druge pristojne službe, ki so kraj zavarovale in pričele z opravljanjem svojih nalog. Po do sedaj zbranih podatkih so tri osebe telesno poškodovane,” je razložil Bojan Kitel iz Policijske uprave (PU) Maribor.
Ulica bratov Greifov je zaradi intervencije še vedno zaprta, domačini pa se sprašujejo, kaj se dogaja in kako naj pridejo do svojih domov. Pravijo, da je močno počilo, neuradno pa naj bi šlo za eksplozijo zemeljskega plina. Na kraju se je oglasila tudi civilna zaščita, stanovanjski blok, kjer je eksplodiralo pa je v celoti evakuiran. Očividci, ki živijo v neposredni bližini pričajo, da je šlo za zelo močno votlo eksplozijo. Slišali so jo tudi v en kilometer oddaljeni Osnovni šoli borcev za severno mejo.  Materialna škoda naj bi bila ogromna, zaradi eksplozije pa naj bi bilo v celoti uničenih šest stanovanj. Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so poškodovane tri osebe, vendar niso omenjali resnosti poškodb.

Podrobnosti za zdaj niso znane. Izključena naj ne bi bila niti možnost, da je starejši moški, ki je živel v tretjem nadstropju, eksplozijo sprožil namenoma.

leave a reply