Em-gradu 870 tisočakov občinskega denarja

Sodni spor Em-grada in občine Destrnik je končno dobil epilog

Podjetje Em-grad je bil investitor gradnje poslovno-stanovanjskega objekta, v katerem je danes sedež občine Destrnik. Dogovor med občino in Em-gradom je bil, da bo občina v objektu odkupila prostore, kar pa se je po Pukšičevem odstopu zaradi nezdružljivosti funkcije župana in poslanca zapletlo.

Napihnjeno ceno potrdila tudi protikorupcijska komisija

Vladimir Vindiš, ki je kot župan Destrnika nasledil Pukšiča, po dogovorjeni ceni nepremičnine ni želel kupiti. Cena naj bi bila previsoka, kar je potrdila tudi Komisija za preprečevanje korupcije. Podjetje Em grad zaradi neplačanega računa posledično ni plačalo podizvajalca gradnje – Zadruga Lipa Lenart, je ta sprožil izvršilni postopek in preko dražbe na sodišču v last dobil lastništvo objekta in kasneje prostore v zgornjem nadstropju prodal občini za 595.000 evrov – kar je 305.000 manj kot je bilo dogovorjeno med županom Pukšičem in Em-gradom.

Vindiš na sodišče, Pukšič v poravnavo

Slednji je zaradi neizvedenega posla zoper občino Destrnik vložil tožbo za 1,3 milijona evrov in obresti. Nekdanji župan Vladimir Vindiš se za poravnavo ni odločil in tako odločitev prepustil sodišču. Franc Pukšič pa se je s podjetnikom Petrom Emeršičem, s katerim je v preteklosti tesno sodeloval, dogovoril za pobot.

Odločitev o poravnavi je na izredni seji potrdil tudi občinski svet. Medtem ko je za poravnavo glasovalo šest svetnikov Pukšičeve liste Naprej Destrnik, so vsi ostali svetniki glasovali proti. Ker pa je šest glasov večina, je župan dobil zeleno luč, da se zadeva poravna. “Vsi pravniki so nam svetovali naj se pobotamo, saj je temelj jasen. Vprašanje je samo višina in obresti. Poravnali smo se za 870.000 evrov odškodnine, za kar se bomo jasno morali zadolžiti in dolg odplačevati še 10-let,” je razložil župan Destrnika Franc Pukšič.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW