Erjavec po porazu zapušča tudi ministrski stolček

Na včerajšnjem kongresu stranke DeSUS so po 15 letih menjali vodstvo - Krmilo stranke prevzema ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec

Po včerajšnjem porazu na volitvah stranke je minister za obrambo Karl Erjavec napovedal odstop z mesta ministra za obrambo. V svojem govoru ni skrival razočaranja, a pri tem dodal: “Kaj naj bom razočaran? To je demokracija. Tega zaupanja, ki sem ga pričakoval, pač nisem dobil. Življenje teče dalje,” je ob odhodu povedal Erjavec.

Pivčeva je prva ženska na vrhu stranke

Stranka je nastala 1990, ko jo je, takrat še pod imenom Zveza društev upokojencev Maribor, vodil Ivan Sisinger, eden izmed ustanoviteljev. Leta 1991 jo je prevzel Rado Lipič, leta 1993 Jože Globačnik, 1999 Janko Kušar, leta 2002 Anton Rous. Leta 2005 je predsedovanje prevzel Karl Erjavec in vztrajal vse do 2020, ko je krmilo prevzela prva ženska – Aleksandra Pivec.

Drug minister ali kar menjava resorja

Pivčeva je po porazu priznala, da ni pričakovala Erjavčeve napovedi, da bo odstopil s funkcije ministra. Poudarila je, da bi lahko v primeru zmage enega ali drugega oba obdržala ministrsko funkcijo. V primeru, da Erjavec vztraja pri odstopu pa bo morala s predsednikom vlade Marjanom Šarcem najti dogovoro o novem članu ali novem resorju. Kot je poudarila v svojem govoru, jih med drugim zanima vodenje ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW