ETM tudi v Mariboru že 18. leto zapored

 

Tudi Mariborska občina bo letos, že 18-ič sodelovala v kampanji Evropski teden mobilnosti, ki se bo letos odvijal v tednu od 16. do 22. septembra. V Mariboru se bo odvilo skoraj 30 dogodkov, rdeča nit pa bo spodbujanje hoje. Slogan letošnje kampanje je namreč Gremo peš!

Kot eden izmed partnerjev projekta nastopa tudi Kolesarska mreža. Med drugim bodo v ponedeljek in petek izvedli tudi Zajtrk za kolesarje, kjer bodo tistim, ki se v službo ali šolo pripeljejo s kolesom na vnaprej določeni frekventni točki v mestu podarili zajtrk.

Trg svobode in Slomškov trg bodo v sredo zavzeli invalidi, ki bodo tudi leto pomemben člen Evropskega tedna mobilnosti.

Za mlajše kolesarje, predvsem osnovnošolce bodo v okviru Evropskega tedna mobilnosti poskrbeli člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Izveden bo tudi projekt »pešbus«, ki je letos še posebej usklajen s sloganom Evropskega tedna mobilnosti. Projekt bo na mariborskih osnovnih šolah izveden že tretjič.

Prvi Evropski teden mobilnosti je bil izveden leta 2002 in sicer v 328 mestih v Evropski uniji, med njimi tudi 7 slovenskih. Z leti se je razširil tudi v druge države sveta. V Evropskem tednu mobilnosti 2019 tako sodeluje že 2650 mest iz 48 držav. V Sloveniji bo letos sodelovalo 78 krajev.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW