Evropski teden športa

Med 22. in 28. septembrom bo na Trgu Leona Štuklja potekal Evropski teden športa. Gre za osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor – Evropsko mesto športa 2018.

Namen dogodka je povečati število obiskovalcev športnih prireditev, povečati obiskanost športnih prireditev v mestu, povečati številko aktivnih prebivalcev mesta in povečati uporabo javne športne infrastrukture. Projekt na evropski ravni usklajuje Evropska komisija pod sloganom #beactive, na državni ravni pa Olimpijski komite Slovenije. Športne prireditve bodo potekale na lokalni, državni in mednarodni ravni.

»več kot 40 organizatorjev je pripravilo več kot 50 brezplačnih prireditev«

Zaključek Evropskega tedna športa bo potekal 29. septembra na Športnih objektih Tabor, kjer bo v sodelovanju s Športno zvezo Maribor potekal Festival športa. Na festivalu bodo svoje dejavnosti predstavila športna društva, ki delujejo na področju Maribora in širše okolice. Festival je namenjen otrokom, ki bodo na ta način spoznali različne športe, s katerimi se lahko začnejo ukvarjati. Dogajanje bo popestril zanimiv animacijski program.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply