Festival Lent letos drugačen kot doslej

Prihodnji petek se pričenja letošnja izvedba Festivala Lent. Ta bo letos poseben v več pogledih, od netradicionalnenga datuma, do bolj intimnih prizorišč in v tem pogledu zdravju bolj varna bodo tudi novoizbrana prizorišča.  Organizatorji so bili primorani Večer oder, ki bi bil sicer lociran ob promenadi preseliti na Rotovški trg.

Organizatorji so se srečevali s kar velikimi izzivi pri pridobivanju dovoljenj s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, pa še ta se po besedah našega sogovornika iz dneva v dan spreminjajo.

Zaradi epidemiološke slike in ukrepov, ki trenutno veljajo so organizatorji že pretekli teden sporočili, da je 10. obletnica SladoLenta prestavljena na prihodnje leto. Tudi 32. Folkart pa bo letos bolj okrnjen kot pretekla leta.

Folkartu bo namenjen samo en večer v sklopu festivala, takrat bo nastop sodelujočih skupin izveden v Dvorani Union. V mestu bo skupine moč videti na Trgu Leona Štuklja ter Glavnem trgu.

Večjih spektaklov in nepreglednih množic letos na festival ne bo, kvaliteta programa pa zato ne bo nič slabša.
Letošnja politika organizatorjev je bila takšna, da dajo možnost slovenskim izvajalcem, da se ti lahko po dolgem času predstavijo, čeprav morda na manjših prizoriščih z manj številčno publiko, kot bi si vsi skupaj želeli.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW