Festival migrantskega filma v Mariboru

Festival migrantskega filma

Festival migrantskega filma že deveto leto organizira Slovenska filantropija ob Mednarodnem dnevu beguncev. Tudi letos bo gostoval v Mariboru, natančneje 19. in 20.6.2018 v GT22, kjer bo potekalo tudi pestro obfestivalsko dogajanje.

19.6.2018 bodo v Intimnem kinu na Glavnem trgu 22 predvajali dokumentarni film Vrnitev. Ob 18:30 bo najprej na vrsti predstavitev eritrejske kulinarike, projekcija filma se prične ob 20:00, po ogledu filma pa sledi pogostitev z arabskimi in iranskimi slaščicami. Dogajanje pred in po filmu bodo popestrili fantje iz Eritreje s pestrim izborom eritrejske glasbe.

Naslednji dan, 20.6.2018 ob pa ZRC SAZU prav tako v okviru projekta PandPAS, sodeluje na posvetu ob svetovnem dnevu beguncev, ki ga organizirajo Mestna občina Maribor, ISCOMET Institut za etnične in regionalne študije in Slovenska filantropija s pričetkom ob 17:00 v svečani dvorani Rotovž, Rotovški trg 1 (prvo nadstropje). Posvetu sledi glasbeni dogodek in projekcija treh kratkih filmov – Zamuda, Občutek doma in Nevidni.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW