Fištravec bo odstranil ‘Kanglerjeve’ radarje

Zloglasni radarji za merjenje hitrosti, ki so posredno z oblasti odnesli nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, bodo končno odstranjeni.

Dogovor z družbo Iskra sistemi, ki je bila v projektu ‘radarji’ zasebni partner Mestne občine Maribor, je bil dosežen lani. Ta pa je omogočil, da je lastnica radarjev postala mariborska občina. Slednja se je sedaj odločila, da jih tudi fizično odstrani.

Ob tem aktualni župan dr. Andrej Fištravec ne bo zgolj opazovalec, temveč bo kar simbolno odstranil enega od radarjev. Vsaj tako pišejo iz občinske Službe za odnose z javnostmi v vabilu na dogodek, ki naj bi se zgodil v ponedeljek ob 11.00 v križišču Titove ceste in ulice Pariške komune.

Radarje, ki so nekdanjemu univerzitetnemu profesorju dr. Andreju Fištravcu posredno omogočili trenutek, v katerem je lahko stopil na politično prizorišče ter kasneje postal župan, bo odstranjevala družba Nigrad ter jih tudi skladiščila. Več informacij za zdaj z Mestne občine Maribor na to temo niso posredovali.

Morda bo Fištravec na vprašanje, zakaj se radarji odstranjujejo šele sedaj, nekaj mesecev pred volitvami, ko pa je bilo to možno že prej, odgovoril v ponedeljek. Poleg tega verjetno tudi, koliko bo sama odstranitev stala davkoplačevalce.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW