Fištravec Šarcu: »Dolg naj se vrne«.

Mariborski župan dr. Andrej Fištravec je pisal Marjanu Šarcu, predsedniku vlade RS. V pismu ga opozarja na problem financiranja občin in verjame, da bo 13. slovenska vlada ‘krivice’ odpravila.

Fištravec je uvodoma Šarcu čestital za izvolitev njegove vlade ter mu ‘popihal’ na dušo, češ da kot bivši župan še kako razume problematiko lokalne samouprave. Takoj za tem pa je prvi mož drugega največjega slovenskega mesta poudaril, da so bili občani Maribora v preteklosti prikrajšani za 130 milijonov evrov.

»S tem denarjem bi lahko obnovili vse ceste v mestu, izgradili manjkajočo kanalizacijo in vodovode, izgradili in sanirali vrtce in šole, Mariborsko knjižnico ter Umetnostno galerijo Maribor. Ta sredstva si je v času krize od Maribora izposodila država in prav je, da ta dolg vrne«.

dr. Andrej Fištravec
Župan MOM

Ob tem v pismu terja, da se naredi časovnica, kako se bodo sredstva Mariboru vrnila. Pa tudi, da se povprečnina za občine vrne na zakonsko raven. Fištravec je šel korak dlje ter ob očitku o tem, da je država centralizirana, Šarcu postregel z rešitvijo. In sicer bi lahko po mnenju Fištravca vlada sprejela sklep, na podlagi katerega bi vzhodna kohezijska regija postala organ samostojnega upravljanja tega dela Slovenije.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply