Glasbena popestritev pred domom za starejše

Člani Akademske folklorne skupine Študent so danes z glasbenimi nastopi razveselili stanovalce več domov za starejše v Mariboru. Dopoldan so se ustavili tudi v največjem domu za starejše v državi, domu Danice Vogrinec na Pobrežju. Ideja o današnjem obisku je nastala med člani skupine, ki pogrešajo vaje in nastope, hkrati pa želijo stanovalcem domov za starejše narisati kakšen nasmeh na obraz.

Skupina petih fantov in deklet s harmoniko, violinami in trobili je pred domom zaigrala več znanih domačih viž, stanovalci pa so jim navdušeno ploskali z oken in balkonov. S tem so marsikateremu stanovalcu polepšali dan ter morda pregnali kakšno skrb in težavo. Življenje v domu za starejše je v teh dneh drugačno kot so ga stanovalci bili vajeni.

V Domu Danice Vogrinec Maribor so doslej zabeležili le eno okužbo z novim koronavirusom. Na začetku tega meseca je bila potrjena pri eni od strežnic v osrednji enoti doma na Pobrežju. Do sedaj so testirali še 72 zaposlenih in več deset stanovalcev, vsi testi pa so bili negativni.

Nastop članov Akademske folklorne skupine Študent je bil kljub okrnjeni zasedbi, plesali namreč niso, ker pri plesu ne bi mogli spoštovati zaščitnih ukrepov, je razveselil tako stanovalce kot zaposlene.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW