Gneča za županski stolček vse večja

Maribor bo kot kaže sledil svoji tradiciji, ko se za mesto prvega med enakimi v občini praviloma poteguje več kandidatov in kandidatk. Po Lidiji Divjak Mirnik je Melita Petelin druga ženska, ki je napovedala kandidaturo za županjo Mestne občine Maribor.

Petelinova je bila nekaj časa podžupanja v ekipi sedanjega župana dr. Andreja Fištravca. V prvem odzivu po najavi kandidature je povedala, da so jo h kandidaturi nagovorili meščani in meščanke. Njihovo podporo bo aktualna mestna svetnica potrebovala že pred volitvami, saj bodo za vložitev njene kandidature potrebni podpisi volivk in volivcev. Podpise naj bi začela zbirati že v ponedeljek.

Melita Petelin si je bila nekoč politično dokaj blizu z aktualnim županom Fištravcem. Nenazadnje je v lokalno politiko vstopila prav preko liste Andreja Fištravca, na kateri je kandidirala za mestno svetnico in tudi bila izvoljena. Nato ji je pripadel podžupanski položaj. Ko pa je izstopila iz svetniške skupine Liste Andreja Fištravca, je slednji to razumel tudi kot njen odstop s podžupanskega položaja ter jo razrešil s položaja.

Svoj program naj bi Petelinova predstavila, ko bo zbrala dovolj podpisov za kandidaturo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply