Gradnja kolesarskega parka v Pernici

V občini Pesnica v tem letu veliko poudarka dajejo na področje športna in aktivnega preživljanja prostega časa občanov. Naprave za vadbo na prostem že stojijo v Pesnici, v letošnjem letu pa jih bodo postavili tudi po drugih krajevnih skupnostih. Tudi v Pernici.
Park koles se bo nahajal v samem središču Pernice in bo tako popestril dogajanje v krajevni skupnosti.

Po besedah župana, bi radi vse 4 krajevne skupnosti v občini – Pesnico, Pernico, Jarenino in Jakobski dol izenačili ter vsem občanom ponudili enake pogoje. Zato bo tudi Šmarješki park koles namenjen vsem občanom in vsem generacijam.

V sklopu parka koles bodo na voljo tudi pitniki ter polnilnica za električna vozila. Kolesarski poligon se bo nahajal na površini približno 1.500 m2, na vzhodnem, južnem in zahodnem robu bo obsajen z drevesi in grmovnicami. Šmarješki park koles naj bi zaživel že letos.
Sredstva v občinske proračunu za ureditev Šmarješkega parka koles so načrtovana v znesku 119.000 eur, od tega predvidevajo, da bo s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj 40.000 eur sofinancerskih sredstev. Prav tako pa bo poskrbljeno tudi za ostalo infrastrukturo

Kolesarski poligon se bo na severni strani navezal na obstoječo pešpot. V tem delu je predvidena tudi postavitev različne urbane opreme in objekta javnih sanitarij in garderob površine do 15 m2. Na območju kolesarskega parka bo možno tudi parkirati, občanom pa bo s tem zagotovljen prostor za izvajanje kulturnih, športnih, zabavnih, izobraževalnih in drugih dejavnosti.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW