Gradnja soseske Pod Pekrsko gorco

V soseski Pod Pekrsko gorco v Mariboru bo skupaj zgrajenih 400 javnih najemnih stanovanj v velikosti od 35 do 85 kvadratnih metrov.

Za starejšo generacijo je predvidena tudi umestitev dveh stavb s skupno 60 oskrbovanimi stanovanji, dnevnega centra aktivnosti za starejše in javnega programa v delu pritličij objektov, namenjenih za trgovske in storitvene dejavnosti.
Stanovanja bodo namenjena predvsem mladim družinam, ob vselitvi slednjih pa bo potrebna tudi gradnja dodatne enote vrtca na tem območju.

Poleg 400 najemnih stanovanj bo urejena tudi celotna soseska z ostalimi vsebinami, ki bodo zagotavljale dodano vrednost, zaradi katere bodo verjetno tudi cene najemnin nekoliko višje.

Sosesko sicer gradi gradbeno podjetje Pomgrad s partnerji GITRI, GH Holding in VG5. Vrednost gradbenih del prve faze znaša slabih 24 milijonov vrednost druge faze pa skoraj 20 milijonov EUR brez DDV. Investicija se financira s posojilom Razvojne banke Sveta Evrope (CEB). Zaključek gradbenih del celotne soseske pa je predviden do konca leta 2021.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW