Gradnja športne dvorane v občini Duplek v končni fazi

 

Gradnja večnamenske športne dvorane pri Osnovni šoli Duplek se pospešeno nadaljuje. Kljub nekajtedenski izredni situaciji zaradi epidemije covid-19 dela potekajo po planu. Investicija v celoten projekt gradnje večnamenske dvorane znaša dobre tri milijone evrov. Od tega je iz sofinancerskih virov zagotovljenih 1,37 mio EUR, razlika pa je zagotovljena iz občinskih sredstev.

Namen športne dvorane

Objekt bo v osnovi šolska dvorana za športne dejavnosti s štirimi vadbenimi enotami. Primarni cilj investicije je skozi celo leto zagotoviti izvajanje dejavnosti v večnamenski športni dvorani. V nadstropju bo večnamenski prostor namenjen talni vadbi ali fitnesu. V pritličje pa so umeščene tudi garderobe s sanitarijami in tribuna za cca 300 gledalcev. Dvorano bosta v dopoldanskem času v celoti uporabljala šola in vrtec za izvajanje vzgojno izobraževalnega progama šolske vzgoje, v popoldanskem času pa bo dvorana na voljo za izvedbo drugih športnih aktivnosti in prireditev.

Energetska učinkovitost dvorane

Dosežena sta najvišja energetska učinkovitost in spoštovanje zahtev, saj bo stavba zgrajena iz lesa z najmanj 70% volumskega deleža toplotno izolacijskih materialov (v m3) naravnega izvora iz obnovljivih virov. Stavba dosega najstrožje zahteve energetske učinkovitosti ter hkrati uporabe gradiv z največjo vsebnostjo lesa. Tako so na občini aprila 2019 podpisali sofinancersko pogodbo Eko sklada o izplačilu nepovratne finančne spodbude za gradnjo skoraj nič energijske stavbe v višini 881.520 EUR, ki se izplača ob zaključku investicije.

Gradnja bo končana predvidoma do začetka novega šolskega leta v mesecu septembru 2020, takrat bo objekt tudi predan v uporabo.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW