Histeroskopski posegi v prenovljeni ambulanti

 

Na Kliniki za za ginekologijo in perinatologijo je pričela delovati prenovljena Histeroskopska ambulanta. Ambulanta je v prilagojenih prostorih sicer delovala že več kot 16 let, na leto pa opravijo okoli 1200 histeroskopskih posegov.

V histeroskopski ambulanti obravnavajo patologijo maternične votline in kanala materničnega vratu, večina pacientk so ženske v reproduktivnem obdobju. Prav tako obravnavajo pacientke, ki imajo motnje s plodnostjo, odstranjujejo lahko endometrijske in cervikalne polipe, manjše miome, pregrade v maternični voltlini in druge. S posegi v histeroskopski ambulanti pa se tako pacientka uspešno izogne splošni anesteziji, ob tem pa so z ambulantnim zdravljenjem nižji tudi stroški.

“V naši ambulanti so se že doslej izobraževali zdravniki iz vse Slovenije in tujine, gre za posege, pri katerih s tankim inštrumentom, do debeline 5 milimetrov, kontroliramo kanal materničnega vratu oz. maternično votlino. To ni le diagnostična metoda, temveč tudi operativna. Po naših podatkih, ki sodijo v evropski vrh, lahko tukaj, torej ambulantno, dokončno zdravimo več kot 96 odstotkov naših pacientk, ki potrebujejo histeroskopijo,” je ob otvoritvi prenovljene Histeroskopske ambulante povedala doc. dr. Branka Žegura Andrić, dr. med..

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW