Igrišče ob cesti Zmage kmalu v obnovo

(foto: Športna oaza Tabor)

Športno igrišče ob Cesti zmage v Mariboru že več let sameva, a investitor  Športna oaza Tabor, napoveduje spremembe. Načrt obnove je že pripravljen, želja investitorjev pa je, da bi prenovljeno igrišče odprli spomladi 2019. Objekt ima dolgo zgodovino, več let je deloval na prostovoljni bazi, nazadnje je z njim upravljalo Društvo za šport in rekreacijo Železničar.

Igrišča imajo bogato zgodovino, ki sega v 30. leta prejšnjega stoletja. V najboljših časih je imelo društvo na tem prostoru kar 1700 članov. »Tukaj so bila odbojkarska igrišča, nogometno in košarkarsko. Okrog je bila speljana asfaltna atletska steza, en del pa smo imeli zase, kjer smo telovadili,« je povedal upravnik in predsednik Društva za šport in rekreacijo Železničar, Miran Fišer. Delni lastnik zemljišča je tudi Športna unija Slovenije, kjer so igrišča odstopili zasebnemu investitorju: “Odbor društva je soglasno odločil, da smo en del odprodali zasebnemu investitorju in ta mesec so se začela dela. Upam, da bo zaživelo, kot je potrebno,” dodaja Fišer.

Zadnja leta delujejo samo tri teniška igrišča. Investitor je v postopku pridobivanja sofinancerjev, gradbeno dovoljenje ima od januarja letos. Z igriščem ima velike načrte – urediti želi še dve teniški igrišči z umetno podlago, nogometno igrišče z umetno travo, gostinski lokal z otroškimi igrali in najverjetneje tudi motorični park. Znotraj ograje bo še parkirišče.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply