Institucije EU z ukrepi za nakup nujne medicinske opreme

Kot so sporočili iz Bruslja bo Evropska unija kupila medicinsko opremo za bolnišnice v skupni vrednosti 50 milijonov evrov. Skupaj bodo dobavili teste, maske in respiratorje.

Minuli teden je Komisija vzpostavila posebno shemo za zbiranje medicinske opreme, da bi lahko potrebna oprema za boj proti COVID-19 čimprej prišla do držav članic, ki se soočajo s pomanjkanjem. Oprema je potrebna za zdravljenje okuženih bolnikov, za zaščito zdravstvenih delavcev in za pomoč pri upočasnitvi širjenja virusa. Parlament sodeluje z državami članicami, da bi hitro odobrili 40 od 50 milijonov evrov za nakup medicinske opreme za intenzivno nego, kot so respiratorji, zaščitna oprema in maske za večkratno uporabo.

Države članice se prav tako združujejo v skladu s sporazumom o Skupnem javnem naročanju zdravstvenih protiukrepov. Gre za skupna naročila pri nakupih zaščitne opreme, respiratorjev in pripomočkov, ki so potrebni za testiranje koronavirusa. Takšno sodelovanje omogoča močnejši položaj na svetovnem trgu.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW