Investicije v športno infrastrukturo

Športna infrastruktura v Mariboru je v določenih predelih nezadovoljiva, trenutno se izvaja le temeljita obnova zahodne tribune štadiona Ljudski vrt, v prihodnje pa bodo v mestu stekle tudi investicije na drugih področjih.

Temeljite prenove je nujen tudi Mariborski otok, ki letos obeležuje že 90 letnico delovanja, v vmesnem času pa ni bil nikdar obnovljen do te mere, da bi še naprej zagotavljal moderno ponudbo, kot ostala kopališča na prostem v Sloveniji.

Maribor pa se v tem času ne ubada le z morebitno obnovo kopališča Mariborski otok, ampak je v teku tudi že projekt obnovitve srednjega bazena v kopališču Pristan, ki se je nepričakovano dodobra zavlekel.

Prenova zahodne tribune Ljudskega vrta po zagotovilih MO Maribor poteka v skladu s časovnim okvirjem, a je ob tem treba poudariti, da bodo izvajalci del bili tudi bitko s časom, saj stadion prihodnje leto gosti tekme Evropskega prvenstva do 21 let, obnova pa bo prinesla tudi druge pozitivne učinke.

V Mariboru se torej na bolje premika tudi na področju športne infrastrukture, vseeno pa bo ključno spoštovanje rokov zaključkov izvedb pa bo ključno, saj bi v primeru nadaljnjih pomanjkljivosti izpadli tako iz organizacije Uefinega EP do 21 let, kot tudi najpomembnejšega športnega dogodka v zgodovini mesta, Olimpijskega festivala evropske mladine.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW