Izbran izvajalec zahodne obvoznice

V Slovenski Bistrici so bližje izgradnji zahodne obvoznice. Med desetimi oddanimi vlogami na razpisu je Direkcija za infrastrukturo izbrala podjetje GMW iz Turjancev. Slednji bodo obvoznico zgradili za 4,47 milijona evrov. Gradnjo naj bi po pogodbi končali v 480-ih dneh, z delom pa bodo začeli kmalu.

Gre za II. etapo zahodne obvoznice Slovenska Bistrica, v sklopu katere bodo zgradili dobre 1,3 kilometre dolgo dvopasovno cesto s kolesarsko stezo in pločnikom na obeh straneh ceste, priključne ceste, križišča ter uredili odvajanje padavinskih in odpadnih vod.
Izgradnja obvoznice je ključna za gospodarstvo Slovenske Bistrice. Za njeno dokončanje si že nekaj časa prizadeva predvsem podjetje Impol, ki je eden največjih slovenskih izvoznikov.

Investicija pa je potrebna tudi za zagon javnih naložb z večkratnim učinkom, še posebej za področje gradbeništva, občina pa na ta način zasleduje tudi cilje prometne strategije.

Zgodba obvoznice pa traja že skoraj desetletje. Leta 2013 so zaradi načrtovane izgradnje spreminjali prostorski načrt in urejali vso potrebno dokumentacijo.

Časovnica še ni znana, a jasno je, da mora izvajalec v 480-ih dneh od podpisa pogodbe dela zaključiti.
Ob dvopasovni obvoznici bodo uredili še za elektroenergetsko infrastrukturo, plinsko, vodovodno, telekomunikacijsko in kabelsko omrežje. V zemljo bodo položeni tudi novi energetski vodi. S tem naj bi bila rešena težava v Impolu, kjer pospešeno povečuje proizvodnjo in potrebuje dovolj zmogljivo električno omrežje.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW