Izjemno zanimanje za Drugo priložnost

V soboto, 13. aprila, bodo med 8. in 13. uro na tržnici Tabor organizirali prvi dogodek, s katerim želijo prispevati k oživitvi tudi te lokacije. Druga priložnost je dogodek, ki ga lahko izkoristijo vsi, ki imajo doma v omarah, na podstrešju ali v kleti kakšne uporabne predmete, ki jih ne uporabljajo in potrebujejo več, so pa te stvari še zmeraj uporabne.

VIR: NET TV

Prijave še zmeraj zbirajo s prijavnico, ki je objavljena na Snagini spletni strani, zainteresirani prodajalci pa jo lahko najdejo tudi na tržnici Tabor in na sedežu mestne četrti Nova vas. Doslej so zbrali 50 prijav, torej se jim bo v soboto pridružilo najmanj 50 novih prodajalcev, obeta pa se nam pester tržni dan.

Na »prodajnih policah« bodo ponudili številne uporabne stvari: bobne, ročni nogomet, video igrice, kolesa, otroške poganjalčke, rolerje, otroško opremo, oblačila, obutev in športno opremo. Ponosni so, da se je prijavilo tudi nekaj otrok, ki se bodo prek Druge priložnosti prvič srečali z denarjem, ki ga bodo zaslužili z lastnim delom.

Druga priložnost bo imela tudi humanitarno noto, saj bodo prodajalcem, ki svojih stvari ne bodo prodali, ponudili možnost, da jih podarijo mariborskemu Rdečemu križu.

Verjamejo, da bo Druga priložnost odlično izhodišče za oživljanje tržnice Tabor, ki želi slediti dobri praksi male tržnice na Kidričevem trgu. Ponovno uporabo so izbrali iz dveh razlogov: zaradi zmanjševanja količin odpadkov, za kar si prizadevajo tudi na mariborskih tržnicah, po drugi strani pa vsak od nas v svojih omarah najde stvari, ki jih ne potrebuje več, torej se lahko z Drugo priložnostjo identificira vsak, kar je za sprejemanje projekta izjemnega pomena.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply