Izredno srečanje štirih predsednikov

Predsednik republike Borut Pahor je danes dopoldan sklical izredno srečanje s predsedniki državnega zbora Igorjem Zorčičem, predsednikom vlade Janezom Janšo in predsednikom državnega sveta Alojzom Kovšco. Gre za prvo srečanje štirih predsednikov po nedavni izvolitvi nove vlade in novega predsednika državnega zbora. Tema srečanja je bila delovanje političnih institucij v času krize, o njihovem sodelovanju in skupnih prizadevanjih za politično enotnost za usklajeno delovanje.

Vlada po Pahorjevih besedah dela dobro, v pravo smer, predsedniki pa so ugotovili, da je splošna atmosfera v politiki ugodna, da politika razume resnost razmer in da različnost stališč usklajujejo tako, da ne bi hromili učinkovitosti ukrepov.
Predsednik Državnega zbora je, kot enega glavnih izzivov omenil še pripravljenost na to, da bi prišlo do izpada poslancev iz zdravstvenih razlogov in hkrati pripravljenost na možno opravljanja dela na daljavo.

Državni svet Republike Slovenije deluje v popolnosti in in izvršuje vse svoje kompetence. Prešli so na način delovanja, ko je strokovna služba doma in deluje od doma, seje opravljajo po videokonferenčnem sistemu ter glasujejo korenspondenčno.
Vsi štirje predsedniki so enotni v zahvali vsem, ki se držijo navodil pristojnih in s tem prispevajo k zajezitvi širjenja novega koronavirusa. Največja zahvala z njihove strani pa je namenjena zdravstvenemu osebju in vsem ostalim, ki v teh razmerah omogočajo, da življenje kolikor toliko normalno teče naprej.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW