Javni razpis za izbiro kulturnih projektov

Mariborska občina je pred dnevi objavila Javni razpis za izbiro kulturnih projektov, ki jih bo sofinancirala v letu 2020. Predmet javnega razpisa je izbira kulturnih projektov mariborskih nevladnih in drugih zasebnih organizacij in samozaposlenih na področju kulture, ki bodo izvedeni v letu 2020 na območju Mestne občine Maribor oziroma v primeru gostovanja projekta v tujini in jih bo sofinancirala Mestna občina Maribor.

Razpis se nanaša na področja ustvarjanja in posredovanja uprizoritvenih umetnosti, glasbene umetnosti, likovne umetnosti, intermedijske umetnosti, knjigo, kulturno dediščino ter film in avdiovizualne dejavnosti.

Novost letošnjega razpisa je daljši razpisni rok, ki je bil v prejšnjih letih 30 dni, letos pa dobra dva meseca. Tako bodo imeli prijavitelji več časa za pripravo in oddajo prijave na razpis. Razpoložljiva sredstva na javnem razpisu za izbiro kulturnih projektov za leto 2019 so znašala 282.816,00 EUR, na razpisu za leto 2020 pa so zagotovljena proračunska sredstva v višini 288.472,00 EUR, oziroma slabih 6 tisoč EUR več. Odločbe o sofinanciranju ali zavrnitvi sofinanciranja kulturnih projektov bodo v letu 2020 izdane prej kot so bile za tekoče leto. Rok za prijavo je sicer 31. januar 2020.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW