Jutri bodo na srednjih šolah in fakultetah potekali informativni dnevi

Fakultete bodo bruce gostile v petek ob 10. in 15. uri ter v soboto ob 10. uri - Na večini srednjih šol pa se dogajanje prične v petek ob 9. in 15. uri ter v soboto pa ob 9. uri.

Na informativnih dnevih bodo bodočim dijakom in študentom predstavili vpisne pogoje, možnosti in pogoje študija. Predstavili jim bodo poklice oziroma delo, možnosti zaposlovanja in nadaljevanje izobraževanja.

Bruc priročnik, informatorji in sejem

Na marborskih fakultetah bodo pred fakultetami bodočim študentom pomagali inforamtorji. V modrih majicah s sloganom Mene vprašaj, bodo bodoče bruce usmerjali do želenih fakulteti. Vsi zainteresirani študentje pa lahko dodatne informacije poiščejo na spletni strani ŠOU v Mariboru v Bruc priročniku, kjer si lahko ogledajo tudi spletni zemljevid Študentsko mesto Maribor.

Na rektoratu mariborske univerze bo v petek potekal že tradicionalni dogodek Ustvari si prihodnost – kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?, ki je namenjen bodočim brucem, njihovim staršem in vsem, ki želijo dodatnih informacij pred izbiro študija.

Za dodatno pomoč o nadaljnjem izobraževanju pa bodo dijakom in osnovnošolcem na voljo tudi člani dijaških skupnosti, informacije pa lahko najdejo tudi na spletnih straneh šol oziroma portalov, kot sta dijaki.info in dijaski.net.

Brezplačen mestni avtobus in več prostih mest na vlakih

Slovenskih železnicah pričakujejo, da se bo na informativne dneve z vlakom zapeljalo okoli 10.000 mladih, tako v petek in soboto napovedujejo povečanje vagonov na rednih potniških vlakov. Izrednih vlakov ne bo. Vsem, ki bodo na univerze in srednje šole prišli z vlakom priporočajo, da si vozovnico priskrbijo že pred potovanjem, z nakupom preko aplikacije Grem z vlakom, prek spletne strani www.slo-zeleznice.si.

Od glavne železniške postaje v Mariboru pa bo za bodoče študente mariborska univerza v petek poskrbela brezplačen avtobusni prevoz do fakultet.

Informativni dnevi tudi v študentskih in dijaških domov

V petek bodo na sedežu študentskih domov univerz potekali tudi dnevi odprtih vrat študentskih domov. Stanovalci bodo bodočim študentom predstavili domove in jih povabili na voden ogled študentskih naselij. Svoja vrata bodo odprli tudi dijaški domovi.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW