Kadrovske menjave zavoljo politične sorazmernosti

 

Nigrad, Snaga, Energetika, Marprom, javno podjetje za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči. Zdaj se skupini pridružuje še Dom pod Gorco. Skupni imenovalec vsega pa – novi, županu Arsenoviču in njegovi koaliciji bolj lojalni možje v nadzornih svetih teh podjetij. Aljaž Bratina je kot predstavnik Mestne občine Maribor v nadzornem svetu Doma pod Gorco nedavno zamenjal Miroslava Brkića, ki mu mandat sicer še ni potekel.

Vse menjave so seveda legalne, a nedvomno vsaj malo tudi politično motivirane. Da se razmerja moči v mestnem svetu preslikajo tudi na nadzorne svete. Povsem brezmadežno ni šlo, saj je opozicija kot najbolj sporno menjavo v nadzornih svetih videla Mateja Obuja, ki je bil stečajni dolžnik, v bodoče pa naj bi nadziral kapital v lasti mesta.

Če se vrnemo k najbolj aktualni menjavi. Bratina zdaj postaja supernazdornik. Tako kot mestni svetnik Stojan Auer, ki je glasove svoje liste v mestnem svetu Arsenoviču prodal zelo drago.

Samo da ne nastajajo novi klani, bi bržkone lahko dejal skeptičen občan. Pa tudi, kako to, da Auer v nastopih ne odraža glasa ljudi, temveč glas Arsenovičeve koalicije. Skeptikov je med mestnimi svetniki nemalo. In sicer glede tega, da nadzorniške funkcije prevzemajo strokovnjaki.

Naj mesto dela za vse, je med drugim v kampanji, ko je obljubljal boljši javni servis trdil aktualni župan Mestne občine Maribor, Saša Arsenovič. Če bo menjava nadzornika vplivala, da bo Dom pod Gorco za oskrbovance še boljši, bo menjava tudi realno upravičena. Legalna je že danes, legitimnost pa ji morda jemlje, da je del vala kadrovskih menjav Fištravčevih in Kanglerjevih z našimi – kadri široke koalicije Saše Aleksandra Aresnoviča.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW