Kaj bi bilo, če bili tako pripravljeni kot so napovedovali

Prvi primer koronavirusa v Mariboru je bil zabeležen 6. aprila. 32-letni moški zaposlen v UKC se je okužil na smučanju v Italiji. Sreča v nesreči je, da je bil zdravstveni delavec, zaposlen v UKC Maribor, in je ob sumu na okužbo ravnal po protokolu. Okužil je tudi partnerko, ki je tudi zaposlena v mariborskem kliničnem centru. Kmalu so v drugi največji slovenski bolnišnici sprejeli številne ukrepe.

Kmalu je odreagirala še mestna oblast in zaprla vse lokale ter ohromila potniški promet. Kmalu so se mu pridružile še vse ostale okoliške občine.

In kje smo danes – 1021 okuženih, 30 mrtvih in 28253 testiranih. Množično pomanjkanje zaščitne opreme in ustavitev javnega življenja. Napoveduje se zlom gospodarstva in huda brezposelnost. Najhuje pa je, da koronakrizi ni videti konca. Ukrepi sicer delujejo, a s stanjem okužb po mnenju vodje strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojane Beovič ne moremo biti zadovoljni. Kljub upadu okuženih še zmage nad virusom ne moremo slaviti. In čeprav epidemije še nismo premagali, smo jo zajezili. Poraja se vprašanje, kako bi bilo, če bi bili tako pripravljeni, kot so ob začetku epidemije napovedovali.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW