Kako smo pripravljeni na drugi val epidemije?

Še nekaj tednov nazaj se nam je zdelo, da smo opravili z novim koronavirusom. Države so se začele odpirati, čez Slovenijo so v znak zmage nad novim koronavirusom slavnostno poletela ameriška vojaška letala. A prvi val okužb po svetu še vedno ne pojenja, gospodarska in politična kriza pa sta vedno bolj očitni.

Število okuženih s koronavirusno boleznijo covid-19 še vedno narašča, enako tudi število smrtnih žrtev, zato so v Listi za pravičnost in razvoj podali svetniško vprašanje, kako so v Mariboru pripravljeni na drugi val.

A odgovora niso prejeli. Do vključno včeraj je Maribor imel 3 aktivno okužene, 50 občanov je covid 19 prebolelo, 2 pa sta za posledicami umrla. In medtem ko so v prvem valu mestne oblasti javno življenje naglo ustavile, v drugem valu tega ne morejo narediti.
Zaradi številnih migracij v času poletnih dopustov je verjetnost prenosa okužbe toliko večja. V Mariboru so velik problem tudi številni dnevni migranti, ki se vsak dan vozijo v Avstrijo na delo.

V času prvega vala je mestna občina Maribor zagotovila tudi humanitarno pomoč ter donatorski sklad za pomoč gospodarstvu.
Posledice na gospodarstvo bodo hude, okrevanje pa dolgotrajno. Tako je prav, da solidarno pomagamo tudi tistim, ki so v času koronavirusa utrpeli nepopravljivo škodo. Če želite pomagati z donacijo obiščite spletno stran https://covid19maribor.si/ ali pa pišite na elektronski naslov donacije.covid19@maribor.si.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW