Kandidati za nadomestnega državnega svetnika

Nadomestne volitve za člana državnega sveta bodo 18.junija. Zaradi nezdružljivosti funkcije državnega svetnika in državnega sekretarja na ministrstvu, je predstavniku 3. volilne enote Francu Kanglerju prenehal mandat državnega svetnika. Do zdaj v devetih občinah iščejo nadomestnega kandidata. Kot eden izmed prvih je svojo kandidaturo napovedal predsednik stranke Lista mladih, Matic Matjašič.
Kandidaturo pa so do zdaj vložili tudi nekdanji dolgoletni načelnik upravne enote Željko Vogrin, predsednik stranke kolesarjev in pešcev Josip Rotar in prokurist podjetja Lumar Milan Lukič.

Največ političnih izkušenj izmed vseh naštetih kandidatov zagotovo premore Željko Vogrin, ki je že oblikoval svoje pobude ob morebitni izvolitvi.

Gre pa za drugačno obliko volitev, kot jo poznamo pri volitvah v državni zbor. Po navedbah Matica Matjašiča pa pri delovanju državnega sveta prihaja tudi do določenih nepravilnosti.

Navsezadnje pa ima največ možnosti za izvolitev Željko Vogrin, ki prihaja iz stranke njegovega predhodnika torej Franca Kanglerja.
Na današnjo izredno sejo mariborskega mestnega sveta sta uvrščeni točki Predloga za izvolitev predstavnikov Mestne občine Maribor oz. elektorjev v volilno telo za volitve nadomestnega člana državnega sveta in Predloga za določitev kandidata za nadomestnega člana državnega sveta.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW