Kava z novinarji pred ponedeljkovo sejo

Pred ponedeljkovo, 9. Sejo mestnega sveta Mestne občine Maribor so na današnjem druženju z novinarji predstavili nekaj poudarkov oz. točk dnevnega reda seje. Najprej sprememba oz. potrditev ekonomske cene za socialno varstveno storitev pomoč na domu, ki so jo obravnavali že na eni izmed prejšnjih sej mestnega sveta, vendar takrat končen sklep ni bil sprejet, saj bila potrebna dodatna obrazložitev.

Uporabnik storitve pomoč na domu bo še naprej plačeval 5,31 eur na uro, delež sofinanciranja MO Maribor pa se iz sedanjih 14,51 eur dvigne na 15.88 eur na uro storitve.

Na ponedeljkovi seji mestnega sveta bodo svetniki obravnavali tudi nov odlok kot podlago za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo v MO Maribor. Do sedaj se je namreč v MO Maribor zaračunaval komunalni prispevek na podlagi starega navodila iz leta 2002.

Na današnjem srečanju z novinarji pa je bila obravnavana tudi tematika, ki sicer ne bo točka dnevnega reda na ponedeljkovi seji, vendar je v zadnjem času po županovih besedah povzročila ponovno nekaj slabe volje med občani, prihajajoči Čarobni december.

Pogodba z izvajalcem Čarobnega decembra, oglaševalsko agencijo Damn je že podpisana. Vse ostale informacije, ter tudi podroben program dogajanja pa bo znane predvidoma v prihodnjih dneh, ko bodo na to temo na občini sklicali novo novinarsko konferenco.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW