Kdaj bo nova streha osrednje mestne tržnice?

Dežniki na mariborski tržnici so dokončno odslužili svoje. Dežniki so v jasnem vremenu prijetni za pogled, a popolnoma neuporabni ob slabem vremenu in padavinah. Tako so na mariborski Snagi in Mestni občini začeli s projektom, po katerem bi tržnica in branjevke dobili streho.

 

Na Snagi so že leta 2014 uvideli potrebo po novi strehi, a občina denarja ni imela. Sedaj pa ima Snaga v rokah 10-letno koncesijo, zato se bo na podlagi koncesijske dajatve vendarle nabralo nekaj namenskih sredstev, ki se morajo investirati v tržnico.

 

A kljub številnim napovedim o končanju projekta v letošnjem letu, se ta cilj odmika in tržnica na Vodnikovem trgu v Mariboru še čaka na svojo končno podobo. Podjetje Snaga, skupaj z arhitekti, ki so pripravili idejno zasnovo, sedaj želijo pridobiti gradbeno dovoljenje za novo streho in upajo, da bo izdano do konca avgusta. Na Snagi ne želijo napovedovati, kdaj bodo sanacijo zaključili, saj še morajo izvesti javni razpis za izbiro izvajalca, ki se lahko precej zavleče.

 

Tako obiskovalci kot ponudniki na mestni tržnici si želijo, da bi se razmere na osrednji tržnici čim prej uredile, vsekakor pa pred zimo. »Zima je vedno obdobje, ki je najbolj problematično, sploh z vidika nizkih temperatur, ki jih je težje prenašati kot visoke. Učinek na same produkte, ki se prodajajo na tržnici, pa je enak,« razlaga vodja službe za odnose z javnostmi iz Snage, Petra Hercog.

 

Idejna rešitev za streho s strani arhitekturnega biroja Hočevar je predvidena, da bo zaščito zagotovilo platno, ki bo pritrjeno na stalno, kovinsko konstrukcijo: »Gre za drugačno platno; po tem platnu bo mogoče hoditi, kar pomeni, da ga bomo veliko lažje vzdrževali in čistili in je tudi primerno za obtežitev s snegom, kar pomeni, da dobiva mariborska tržnica fiksno streho

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW