Kdo bo gradil kidričevsko obvoznico?

Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) bo predvidoma ta mesec odločila, kateri izmed prijavljenih izvajalcev bo gradil novo kidričevsko obvoznico.  Na razpis za izvedbo del  je prispelo sedem ponudb v vrednosti od 8,2 do 11,3 milijona evrov. Ocena projektantov je sicer bila, da bi gradnja obvoznice veljala blizu 15 milijonov evrov. Dolžina nove cestne povezave bo štiri kilometre, v prvi vrsti bo služila kot dovozna cesta za industrijsko cono. V sklopu projekta se bo uredilo še nekaj vzporedne cestne in komunalne infrastrukture, namenjene predvsem lokalnemu prebivalstvu.

Naj spomnimo služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je 25. novembra 2019 izdala odločitev o podpori za projekt izgradnje »Obvoznica Kidričevo«, katerega investicijska vrednost znaša 14,7 milijonov evrov in bo v višini 6,67 milijonov evrov sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Gradnja obvoznice obsega: novo obvozno cesto v dolžini 3,952 km, ureditev šestih križišč, ureditev priključnih, servisnih in traktorskih cest, ureditev objektov (podvoz pod industrijskim tirom s kesonom in črpališčem ter podhod za živali), ureditev kolesarskega in peš prometa, ureditev odvodnjavanja, prestavitev oz. zaščita tangiranih vodov gospodarske javne infrastrukture ter krajinsko ureditev ureditvenega območja obvoznice.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW