Kljub koronavirusu na seji potrjevali proračun

 

Konec marca se je iztekel rok za sprejetje letošnjega proračuna. Da bi se v občini Trnovska vas izognili začasnem financiranju po dvanajstinah, so morali sklicati proračunsko sejo.  Župan Alojz Benko se je bil primoran, kljub epidemiji novega koronavirusa in omejitvi druženja.

Po številnih zapletih so sprejeli prvi osnutek

Svetniki so na januarski seji bili seznanjeni s predstavitvijo proračuna oziroma načrtu razvojnih programov. Na februarski, kjer naj bi ga potrdili ali ovrgli, pa je takrat sejo protestno zapustil župan. Razjezil ga je dopis svetnika Andreja Arnuge, v katerem mu je očital, da je proračun pripravljen brez pravne podlage in da svetnike napeljuje h kršenju zakonskih predpisov, kar je župan odločno zavrnil.

Arnugo pa je v osnutku proračuna oziroma načrtu razvojnih programov (NRP) zmotilo, da so bili v njem številni projekti navedeni brez investicijske dokumentacije oziroma tako imenovanih diipov, ki so pogoj za umestitev projektov v proračun. Hotel je predlagati, da bi letos pripravili dokumentacije za želene projekte, investicij pa bi se lotili šele prihodnje leto.

Po njegovem dopisu se je župan že odločil pripraviti novi osnutek proračuna.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW