Kljub rutinirani zmagi Maribor izpadel iz borbe za naslov prvaka

 

V 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu pomerila NK Maribor in NK Domžale, ki so bile zelo blizu vodstva že v 2. minuti, ko je Arnel Jakupović zadel vratnico iz prostega strela. Napaka Kenana Pirića, ki je nerazumno stal povsem na sredini svojega gola, tako ni bila kaznovana. Po priložnost Domžal je Maribor zaigral bolje in si priigral nevarno priložnost, ko je Alexandru Cretu podal do Roka Kronavetra, ki pa je iz ugodnega položaja meril nenatančno. V 15. minuti je Maribor izpeljal redko videno kombinacijo iz kota, katerega je izvajal Amir Dervišević in po tleh žogo podal poslal do Kronavetra, ki pa je zapravil že drugo

Soliden prvi polčas in vodstvo Maribora

V 23. minuti pa je Branko Ilić v svojem kazenskem prostoru nepravilno oviral Rudija Požega Vancaša in sodniku ni preostalo drugega, kot da dosodi enajstmetrovko. Slednjo pa je zanesljivo izvedel Amir Dervišević in Maribor popeljal v vodstvo z 1-0. Prednost je Mariboru prinesla mirnost v igri, pomemben napredek pa so Štajerci v tranziciji žoge, za katero so veliko doprinesli Cretu, Dervišević in Kronaveter. Vedno bolj v praksi uprizarja Jakirovičeve taktične zahteve, ki temeljijo na hitrem prenosu iz obrambe v napad. Vse večja šibka točka moštva pa postaja Luka Zahović, ki je v 40. minutah zgrešil tri izjemne priložnosti. Napadalec tipa Zahović,ki mu primanjkuje “fizike”,  Mariboru v kvalifikacijah za Ligo Europa verjetno  ne bo prinesel uspeha, vse bolj pa se zdi da vijoličasti v konici napada potrebujejo robustnega nogometaša, kakršen je bil npr Jean Philippe Mendy. 

Drugi polčas prinesel povišanje vodstva

Drugi polčas so bolje odprli Mariborčani, Rok Kronaveter pa je z rahlim, a natančnim strelom iz bližine ukanil Grego Sorčana in domačinom zagotovil povišanje vodstva na 2-0. Sergej Jakirović je kljub prednosti opravil dve menjavi, ko so igro zapustili Jasmin Mešanović , Amir Dervišević in Luka Zahović, zamenjali pa so jih Felipe Santos , Blaž Vrhovec in Marcos Tavares. Mariborčani so prepričljivo držali prednost dveh zadetkov in Domžalčanom niso dopustili večjih možnosti za znižanje rezultata, ki pa se niso predali in izpeljali hitro akcijo, katero je zaključil superveteran Predrag Sikimić za 2-1. Jakirović se je takoj odzval in priložnost za igro ponudil še Denisu Klinarju in Gregorju Bajdetu, katera sta zamenjala Mitjo Vilerja ter Rudija Požega Vancaša.

 

Maribor pa je tekmo rutinirano pripeljal do konca in zmagal z izidom 2-1, ki pa ni bil dovolj za ohranitev možnosti o ubranitvi naslova državnega prvaka. Celje je namreč v Velenju zanesljivo zmagalo z 0-2 in se povzpelo na vrh lestvice Prve lige Telekom Slovenije, saj je Olimpija popolnoma nepričakovano v Stožicah izgubila z 1-2. Celju tako v zadnjem krogu proti Olimpiji za prvi naslov prvaka zadošča že remi, ki bo imelo tudi prednost domačega igrišča, Mariborčani pa bodo 16. zvezdico lovili v prihodnji sezoni, ki se predvidoma začne že 12. avgusta.

 

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW