Končno rešitev za Domadenikovo

Kot smo že poročali, je s polaganjem kanalizacije na Domadenikovi ulici začelo podjetje Indrast, ki je pred tem položilo kanalizacijo že na sosednji Hrovatovi ulici, a je po ukazu mariborske občine z delom moralo nemudoma prenehati. Občina meni, da je Indrast presegel svoja pooblastila in delal na Domadenikovi ulici brez njihovega pooblastila in brez razpisa. Pri podjetju menijo drugače, saj da so imeli z občino dogovor. Domadenikova ulica pa je ostala razkopana in neprevozna, dokler ni občanom dostop do hiš v tej ulici uredilo podjetje Nigrad.

Na mariborski občini so za izgradnjo kanalizacijskega sistema v Domadenikovi ulici v Limbušu izbrali komunalno podjetje Nigrad, ki je tudi edini poslal ponudbo za izvedbo javnega naročila. Nigrad, ki je oddal ponudbo s podizvajalcem HIS d.o.o. iz Ljubljane, bo za dobrih 105 tisoč evrov izgradil kanalizacijsko omrežje na tej ulici, vključno z obnovo obstoječe komunalne opreme.

Odločitev o izbiri podjetja Nigrad je že podpisana in objavljena na portalu javnih naročil. Pogodba, na podlagi katere bo Nigrad lahko pričel z deli, bo podpisana še avgusta, so pojasnili na mariborski občini. Rok za zaključek del je 30 delovnih dni od uvedbe izvajalca v delo.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply