Konec leta začetek gradnje zdravstvene postaje Tezno

Trenutno potek razpis za gradbeno dokumentacijo nove zdravstvene postaje Tezno v Mariboru. Začetek del je predviden za konec letošnjega leta, saj naj bi do septembra pridobili vsa potrebna dovoljenja.

Foto: Net TV

Projekt bo financirala mariborska občina, ki ima v letošnjem proračunu za zdravstveno postajo Tezno namenjenih 160.000 evrov, ki bodo namenjeni dokumentaciji, za prihodnje leto pa so za samo gradnjo namenili 2,2 milijona evrov. Leta 2021 bodo zagotovili še preostali znesek, saj je projekt ocenjen na skoraj 5,5 milijona evrov.

Tezno potrebuje nov zdravstveni dom, zato bomo naredili vse, da bo zgrajen. Ni mi pa všeč, ko so nekatere stvari že vnaprej dogovorjene, saj želim, da imajo vsi arhitekti enake možnosti soustvarjati. Projekt bomo poskušali peljati naprej tako, da bo čim boljši za naslednjih 50 let in da bo čim cenejši, da bo ostalo še kaj denarja za druge projekte,” je po poročanju medijev dejal mariborski župan Saša Arsenovič.

Nova stavba naj bi bila končana leta 2021, tam pa se bosta po novem nahajala tudi zobozdravnik in ginekolog. Prostori se trenutno nahajajo pri industrijski coni, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki je lastnik trenutnih prostorov, pa le te želi prodati.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply