Koronavirus spremenil in otežil delovanje restavracij

Zaradi epidemije koronavirusa so svoje delovanje morale prilagoditi tudi gostilne in restavracije. Večina jih temelji predvsem na dostavi hrane, katera se je v zadnjem času znatno povečala.

Določene restavracije pa dostave hrane ne ponujajo, zato morajo po odredbi vlade ostati do nadaljnega zaprte.

Restavracija Rožmarin bo, tako kot ostali ponudniki hrane, beležila manj prihodkov, v primerjavi z časom pred zdravstveno krizo.

Pri nekaterih gostincih pa se zaradi pandemije koronavirusa pojavljajo tudi dodatne težave.

Menu v Rožmarinu se v tem trenutku razlikuje od tistega klasičnega, katerega stranke lahko naročajo v restavraciji.
Zaradi manjšega obsega dela je tudi zaposlenih začasno manj.

Kakšne posledice bo koronavirus povzročil gostincem je težko točno napovedati, zagotovo pa bo nanje močno vplival na vseh ravneh.

Gostinci pa nekako predlagajo pristojnim organom, da jim priskočijo na pomoč pri plačilu vseh stroškov, ki jih bo treba, ne glede na zdravstveno krizo, tudi poplačati.

Koronavirus bo tudi po koncu pandemije tako ali drugače vplival na delovanje restavracij, katere bodo potrebovale kar nekaj časa, da se bodo spet vrnile v ustaljene tirnice.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW