Kubansko zdravilo zmanjšuje možnost zapletov pri COVID 19

Teden dni nazaj je Igor Jurišič, mariborski mestni svetnik in predsednik združenja slovensko kubanskega prijateljstva na Vlado Republike Slovenije naslovil pismo na temo zdravila Interferon alfa 2B. Gre za zdravilo, ki lahko pomaga pri poslabšanju in zapletih pri pacientu, ki lahko privedejo do smrti.

Gre za kubansko zdravilo, ki je bilo prvič uporabljeno v boju proti virusu in mrzlici denga leta 1981. Pomaga tudi v primerih meningitisa B in C, hepatitisa B in C, HIV-a ter celo kot terapija zoper raka.

Pri iskanju tega zdravila v centralni bazi zdravil v Sloveniji se je pokazalo, da to zdravilo v Sloveniji sicer obstaja in da so Interferon alfa 2b »kapljice za oko«. Vendar v v izrednih razmerah se morajo sprejemati izredni ukrepi.

Cepiva, ki bi ga lahko takoj uporabili zoper to bolezen v tem trenutku še ni, toda za zajezitev bolezni so na Kitajskem posegli po okoli 30 različnih zdravilih, ki jih je priporočila kitajska zdravniška zbornica. Med njimi je bilo tudi antivirusno zdravilo Interferon Alpha 2b, ki je še na zalogi.

Uspehi kubanskega zdravila kažejo, da so številni stereotipi o Kubi zgrešeni. Zanimivo je, da Kuba, kljub vsem težavam v razvoju na določenih področjih, predvsem ko gre za javno zdravje, presega tudi mnoge razvite države.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW