Kultura v prometu ni zadovoljiva

V Mestni občini Ptuj je danes potekala 30. redna sejo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Govorili so o oceni prometno varnostnih razmer v letu 2020 v primerjavi z enakim obdobjem lani, cestni kulturi v občini, izobraževanju mladih o vožnji z avtomobili in pomembnosti dodatnega usposabljanja za voznike začetnike, ki ključno vpliva na nižje število prometnih nesreč s težjimi poškodbami.

Seja Sveta za preventivo in vzgojo je bila sklicana s pomembnim namenom. Sprejeli so tudi sklepa na področju cestne infrastrukture.
Predsednik SPV Mestne občine Ptuj Franc Kozel je mnenja, da cestna kultura na območju Ptuja ni zadovoljiva. Predstavil je tudi predloge, ki bi povečali varnost v cestnem prometu.

Pomembna pa je bila tudi uvedba obveznega dodatnega usposabljanja za voznike začetnike, na katerem udeleženci spoznajo veliko pasti, predvsem na področju zaviranja in nevarnih situacij na cestah.

Vozniška kultura je torej ne samo v MO Ptuj, ampak po celotni v Sloveniji stalna tema debat. Stalnost pojavljanja vsakič znova oživljenih diskusij glede kulture vožnje v zadnjih desetletjih v Sloveniji pa kaže, da vozniško kulturo vidimo kot problem.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW