Razstava lesenih izdelkov bo na voljo za ogled v nakupovalnem središču Europark Maribor od današnjega dne, 10. februarja, do četrtka, 20. februarja. Sestavljena bo iz dveh delov, in sicer razstave Triple Wood, ki ponazarja pametno uporabo lesa kot gradbenega materiala, obenem pa bodo izdelke iz lesa predstavili tudi študentje Višje strokovne šole za les in oblikovanje – Lesarske šole Maribor.

Les in lesene inovacije

V sklopu razstave Triple Wood bodo predstavljeni primeri kakovostne lesene gradnje v alpski makroregiji. Obiskovalci največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije si bodo lahko ogledali razstavo primerov najboljših praks iz sedmih držav – Nemčije, Italije, Avstrije, Francije, Lihtenštajna, Švice in Slovenije, ki prikazujejo pametno uporabo lesa kot gradbenega materiala. Med njimi ne bodo manjkali niti mostovi z velikimi razponi, spektakularne 24-nadstropne stolpnice, cenovno dostopne stanovanjske zgradbe in inovativne metode prenove. Razstavo Triple Wood je pripravila Lesarska šola Maribor v sodelovanju z zavodom Lesarski grozd.

Lesene kreacije mladih oblikovalcev

Študentje Višje strokovne šole za les in oblikovanje – Lesarske šole Maribor pa za obiskovalce pripravljajo razstavo lastnih izdelkov iz lesa in unikatnih »lesenih oblek« ter interaktivne delavnice. Od ponedeljka do petka bodo ob 16. uri organizirali posebne delavnice, na katerih bodo obiskovalci nakupovalnega središča lahko izvedeli več o obdelavi lesa, krasilnih in restavratorskih tehnikah ali pa se bodo preizkusili v izdelavi lesene zapestnice. Več informacij o delavnicah je na voljo na spletni strani Europarka Maribor.