Leteči avtobus na Teznu

Leteči avtobus je mobilni mladinski center ZPM Maribor, ki je prostor za vrstniško druženje in zabavo, organizirane dejavnosti, aktivnosti in prireditve. Glavni ideji Letečega avtobusa sta njegova mobilnost oz. ulična  ali “street-work” narava, saj se premika tja, kjer se mladi zbirajo, in na drugi strani njegova “ad hoc” narava, saj v danih pogojih upošteva vsakokratne interese, potrebe in želje mladih.

Najbolj priljubljena lokacija Letečega avtobusa je Skate park pri OŠ Leona Štuklja Maribor. Tu se avtobus ustavi vsaj dva-krat med poletnimi počitnicami, vrhunec pa predstavlja Dogodek v skate parku konec avgusta. Takrat mladim pomagajo organizirati tekmovanje za najboljši skate trik, ki ga spremljajo še druge urbane dejavnosti, kot je grafitanje, break-dance in hoja po slacklineju.

Avtobus pa bo poletel tudi danes, saj se začenja ustvarjalno druženje na Urbanem “plavem” igrišču na Teznu, v gozdičku pri Sarajevski ulici. Dogajanje bo potekalo do 20.7., med 17. in 20. uro.

Udeležite se lahko glasbenih delavnic, športnih aktivnosti (badminton, odbojka, frisbi, gumitvist, slackline), umskega razmigavanja (kvizi in uganke), risali bodo zložljive slike in iz CD škatlic ter plastične folije naredili holograme (180- in 360-stopinjske).

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply