Letošnje poletne počitnice v ZPM nekoliko drugačne

Poletne počitnice predstavljajo otrokom in mladostnikom težko pričakovan čas po napornem šolskem letu. Preteklo je bilo drugačno, kot so ga šolarji vajeni. Tudi v Zvezi prijatelje mladine Maribor so se na letošnje šolske počitnice intenzivno pripravili. Dogajanje je letos pravzaprav še več kot pretekla leta.

Trenutne zdravstvene razmere in priporočila tudi za izvedbo delavnic za otroke zahtevajo veliko prilagoditev. Na hodnikih Doma ustvarjalnosti se otroci ne smejo zadrževati, prav tako letos prehajanje med delavnicami ni možno. A vendar so otroci to sprejeli. Najtežje, pa so se po besedah naše sogovornice navadili na nošnjo mask na avtobusnih izletih.

V preteklem letu je poletne dejavnosti ZPM Maribor obiskalo več kot 6000 otrok, letos bodo te številke manjše, saj so zaradi aktualnih razmer primorani k omejevanju števila prijavljenih otrok.

Bo pa po eni strani manjše število otrok pripomoglo k kakovostnejši izvedbi delavnic. Kljub omejitvi obiska pa je povpraševanje tudi letos zelo veliko.

No, kljub aktualnemu zdravstvenemu dogajanju pa se Zveza prijateljev mladine tudi letos ni odpovedala letovanjem otrok, tako v Poreču kot tudi na Mariborskem Pohorju.

Otroci so tako kljub malo drugačnim delavnica, varstvu in letovanjem zadovoljni. V dobri družbi namreč preživljajo še eno nepozabno poletje.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW