Lidiji Divjak Mirnik brez podpore Dobre države

Stranka Dobra država dr. Bojana Dobovška je odrekla podporo kandidatki Lidiji Divjak Mirnik poslanki Liste Marjana Šarca in članici Liste za pravičnost in razvoj.

Čeprav so minuli teden iz stranke potrdili, da so njeni podpori naklonjeni, so ji kasneje podporo odrekli. Kot so nam zatrdili na sedežu stranke je vodja lokalnega odbora Dobre države v Mariboru Gregor Ficko samovoljno podprl kandidatko.

Na županske volitve s svojim kandidatom

Kako je to mogoče smo preverili na sedežu stranke, kjer so nam povedali, da ima sicer vsak lokalni odbor avtonomno možnost, da izrazi podporo kandidatu, vendar le, če je ta neodvisen. V tem primeru pa težko rečemo, da je poslanka Liste Marjana Šarca neodvisna kandidatka, zato so podporo tudi umaknili.

Prav tako so odpovedali tudi tiskovno konferenco, saj morajo ponovno razmisliti, katerega kandidata bodo predlagali. V stranki so bili prepričani, da je njihov kandidat prav Gregor Ficko, ki pa je na svojo roko podprl Divjak Mirnikovo. »Trenutno še ne morem napovedati, koga bomo predlagali. Zagotovo pa bo Dobra država v Mariboru imela svojega kandidata,« so še sporočili.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply