Liga prvakinj znova v Mariboru

 

Po dvajsetih letih se v Maribor vrača odbojkarska Liga prvakinj. Jutri ob 19. uri se bodo odbojkarice Nove KBM Branik v dvorani Lukna pomerile s trikratnimi svetovnimi klubskimi prvakinjami in štirikratnimi zmagovalkami Lige prvakov, odbojkarskim klubom Vakifbank iz Istanbula. Gostovanje ene najboljših ženskih ekip na svetu je nagrada za dobro delo v mariborskem klubu in priložnost, da se mlada ekipa bankirk pomeri z najboljšimi.

S turško ekipo v Maribor prihaja tudi italijanski trener Giovanni Guidetti, ki je Vakifbank štirikrat popeljal na evropski prestol. Turške odbojkarice v prvem krogu lige prvakinj sicer niso bile uspešne, tako kot Mariborčanke so ostale praznih rok, zato italijan na klopi Vaifbanka napoveduje nekatere rošade v od lanskega leta precej spremenjeni ekipi.

Precej sprememb se je zgodilo tudi v domači ekipi. Mariborski trener Radovan Gačič vseeno verjame, da se bodo njegove varovanke proti izjemni turški ekipi dobro odrezale.

Mariborčanke si želijo, da bi popravile vtis iz prve tekme v Rusiji, kjer proti Lokomotivi iz Kalingrada niso osvojile niza. Tokrat želijo izkoristiti neuigranost uglednih tekmic.

Ob tem mariborske odbojkarice računajo tudi na bučno podporo s tribun.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW